Dag 04: Mitt favorit recept
Tidsinställt inlägg eftersom att jag antagligen är för bakis för att komma ihåg att skriva;) måste ju klara min utmaning hehe;)
Nå ett Recept jag brukar sällan gå efter recept men här kommer ett jag tycker om:
Knaperstekta kycklinglår med lätt mosad potatis & tomater
Ugn 200grader 4.port.
ingredienser
800g färskpotatis
12 urbenade kycklinglår med skinn (Funkar utan också)
600g tomater, blanda olika små körsbärstomater (inte stora kvisttomater eller nått sånt)
Färsk oregano (Eller torkad funkar de med)
4 msk olivolja
rödvinsvinäger
salt & peppar
paprikapulver
1.Koka potatisen och dela kycklingen i mindre bitar. Gnid in kycklingen i olivolja strö salt & pepar över och en massa paprikapulver. (Går att krydda med annat om man vill).
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på högvärme, lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form.
2.Skala tomaterna (lättast genom att skära ett kryss i botten på tomaten och sedan lägga dem i varmt vatten en liten stund.), Tag potatisen från spisen & mosa lätt i formen tillsammans med tomaterna & kycklingen. Strö över lryddor och blanda väl tillsammans med rödvinsvinäger (en skvätt)
3.Ställ i ugnen i ca 30 min och servera sedan med en ruccolasallad med lite citronsaft över.
Lycka till!
Nå ett Recept jag brukar sällan gå efter recept men här kommer ett jag tycker om:
Knaperstekta kycklinglår med lätt mosad potatis & tomater
Ugn 200grader 4.port.
ingredienser
800g färskpotatis
12 urbenade kycklinglår med skinn (Funkar utan också)
600g tomater, blanda olika små körsbärstomater (inte stora kvisttomater eller nått sånt)
Färsk oregano (Eller torkad funkar de med)
4 msk olivolja
rödvinsvinäger
salt & peppar
paprikapulver
1.Koka potatisen och dela kycklingen i mindre bitar. Gnid in kycklingen i olivolja strö salt & pepar över och en massa paprikapulver. (Går att krydda med annat om man vill).
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på högvärme, lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form.
2.Skala tomaterna (lättast genom att skära ett kryss i botten på tomaten och sedan lägga dem i varmt vatten en liten stund.), Tag potatisen från spisen & mosa lätt i formen tillsammans med tomaterna & kycklingen. Strö över lryddor och blanda väl tillsammans med rödvinsvinäger (en skvätt)
3.Ställ i ugnen i ca 30 min och servera sedan med en ruccolasallad med lite citronsaft över.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback